ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το παιχνίδι ξεκινά με »μπει δε μπει» από την κορυφή του 3 πόντου από την τυπικά γηπεδούχο ομάδα.

Η ομάδα που θα κερδίσει τη διαδικασία θα έχει την κατοχή της μπάλας για την πρώτη και την τέταρτη περίοδο.

ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ

Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται μέσα από την γραμμή του τρίποντου(6,75) μετράει για ένα (1) πόντο.

Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται έξω από την γραμμή του τρίποντου(6,75) μετράει για δυο (2) πόντους.

Κάθε εύστοχη ελεύθερη βολή μετράει για ένα (1) πόντο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ / ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΑ

Τέσσερις (4) περίοδοι των δώδεκα (12) λεπτών.

Ο χρόνος είναι μεικτός και δεν σταματάει κάθε φορά που η μπάλα είναι «νεκρή».

Ο χρόνος σταματάει μόνο στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα κάθε περιόδου και στα τελευταία 2 λεπτά της 4ης περιόδου και μόνο εάν το κρίνει ο διαιτητής (πχ.τραυματισμός) και σε περίπτωση timeout.

Θα υπάρχει ένα διάλειμμα του ενός (1) λεπτού πριν ξεκινήσει η κάθε περίοδος και τριών (3) λεπτών μεταξύ 2ης και 3ης περιόδου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Εάν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο στην λήξη της κανονικής διάρκειας μια επιπλέον περίοδος 5λεπτών θα παιχτεί μέχρι να υπάρξει νικητής. Στην παραταση δεν υπάρχουν ομαδικά φάουλ κάθε φάουλ είναι βολή.

ΦΑΟΥΛ/ΒΟΛΕΣ

Μια ομάδα μπαίνει στην φάση των ομαδικών σφαλμάτων (fouls) όταν έχει διαπράξει (5) πέντε ομαδικά σφάλματα ανά περίοδο και η κλιμάκωση των ποινών ως ενιαία και συνολική διαδικασία καταμέτρησης(ανεξαρτήτως περιόδων ή παρατάσεων) έχει ως εξής:

1 ελεύθερη βολή για κάθε σφάλμα μετά τη συμπλήρωση των 5 ομαδικών.

2 ελεύθερες βολές για κάθε σφάλμα μετά τη συμπλήρωση των 7 ομαδικών.

Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA), μέσα από την γραμμή του τρίποντου δίνεται μια (1) ελεύθερη βολή, εφόσον εμπίπτει στη φάση των ομαδικών σφαλμάτων.

Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA), έξω από την γραμμή του τρίποντου δίνονται δυο (2) ελεύθερες βολές, εφόσον εμπίπτει στη φάση των ομαδικών σφαλμάτων.

Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA) συνδυασμένα με εύστοχη προσπάθεια δίνεται μια (1) επιπλέον ελεύθερη βολή.

Σε περίπτωση σφάλματος που δεν γίνονται κατά την διάρκεια προσπάθειας σκοραρίσματος, αλλά που εμπίπτουν στην φάση των ομαδικών σφαλμάτων δίνεται μια (1) ή δυο (2) ελεύθερες βολές.

Σε κάθε μοναδική ή τελευταία βολή (εκτός του αντιαθλητικού φάουλ & της τεχνικής ποινής) την επαναφορά (rebound) μπορούν να διαεκδικήσουν έως 6 παίχτες.(5 στα πλαινά της ρακέτας (3-2) και ο εκτελεστής της/των βολής/-ων)

Σε περίπτωση σφάλματος που δεν εμπίπτει στην φάση των ομαδικών σφαλμάτων ο χρόνος επίθεσης

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

*Στην παράταση όλα τα σφάλματα τιμωρούνται με μία (1) ελεύθερη βολή.

Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA), έξω από την γραμμή του τρίποντου δίνονται δυο (2) ελεύθερες βολές.

ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ/ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ

Τεχνική ποινή θα καταλογίζεται για κάθε συμπεριφορά η οποία δεν είναι μέσα στο αθλητικό πνεύμα του »Ευ αγωνίζεσθαι» κατά την κρίση του διαιτητή.Κάθε τεχνική ποινή θα έχει σαν αποτέλεσμα την εκτέλεση μίας ελεύθερης βολής από την άλλη ομάδα και το παιχνίδι θα συνεχίζετε από εκεί που σταμάτησε. Η επαναφορά θα γίνεται από την κεντρική γραμμή.

Σε περίπτωση αντιαθλητικού φάουλ θα εκτελούνται 2 (δύο) ελεύθερες βολές και η κατοχή θα είναι υπέρ της ομάδας που το κέρδισε.

*Εάν κάποιος αθλητής υποπέσει σε 2 αντιαθλητικά φάουλ ή σε 2 τεχνικές ποινές ή σε 1 αντιαθλητικό και 1 τεχνική ποινή στο ίδιο παιχνίδι αποβάλλεται αυτομάτως από τον διαιτητή.

*Επίσης ο διαιτητής κατά την κρίση του μπορεί να αποβάλλει αθλητές για προφορικές ή φυσικές πράξεις βίας.

* Η διοργάνωση κρίνει αν θα υπάρξουν επιπλέον κυρώσεις για αθλητή που έχει αποβληθεί και αυτή μπορεί να φτάσει μέχρι και στην αποβολή του απο το πρωτάθλημα.

ΑΛΛΑΓΕΣ/ TIME OUT

Οι αλλαγές επιτρέπονται από οποιοδήποτε ομάδα όταν ο χρόνος είναι νεκρός ή δεν υπάρχει παιχνίδι και για να είναι έγκυρες και να πραγματοποιηθούν θα πρέπει προηγουμένως να έχουν ζητηθεί από τη γραμματεία ή/και τον διαιτητή και να έχει ενημερωθεί ο παίκτης ο οποίος πρόκειται να αντικατασταθεί.Η διαδικασία θα πρέπει να γίνει άμεσα και χωρίς κάποια κωλυσιεργία. Δεν επιτρέπεται να γίνει αλλαγή απο ομάδα που δεν έχει κατοχή μπάλας.

*Το χρονόμετρο δεν σταματάει.

Κάθε ομάδα δικαιούται δύο τάιμ άουτ ένα σε κάθε ημίχρονο. Αν μία ομάδα δεν πάρει τάιμ άουτ στο πρώτο ημίχρονο, αυτό το ΧΑΝΕΙ και ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ στο δεύτερο ημίχρονο.

*Το χρονόμετρο σταματάει.

playground
royal hotel
to italiko
quality rentals